Marsepeintaart recept

Met dit marsepeintaart recept wordt iedereen vanzelf een keukenprinses!

Iedere marsepeintaart is gemaakt op een basis, ook wel kapsel genoemd. Verwarm daarvoor de oven voor op 180 graden. Maak het deeg van 5 eieren, 200 gram suiker, 200 gram zelfrijzende bloem en wat vanillesuiker. Mix de eieren zo’n tien minuten en voeg vanillesuiker toe. Voeg geleidelijk de bloem toe en roer tot het beslag een gladde massa is. Giet het beslag in een bakvorm en zet die 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd het kapsel vervolgens in drie lagen van dezelfde diktes

De onderste laag van de taart smeer je in met een dunne laag jam. Daarna leg je de tweede laag erop. Die smeer je in met botercrème. Zorg ervoor dat de laag glad is, zodat je een strakke taart krijgt. Leg dan de bovenste laag van de taart erbovenop. De bovenkant en de zijkanten smeer je af met botercrème. Op die manier blijft de marsepein straks goed plakken. Nu gaan we verder met de marsepein, dit is immers een marsepeintaart recept. Maak er een bolletje van en rol met een speciale roller de marsepein tot een vierkante lap. Doe dat op een laagje poedersuiker zodat de marsepein niet aan je werkblad blijft plakken. Leg de lap marsepein over de taart en duw de hoeken goed aan. Snijd de randen weg. Je kan vervolgens de taart versieren met nog meer marsepein of met bijvoorbeeld suiker. Met dit marsepeintaart recept kan je de visite de lekkerste taarten voorschotelen!