Zelf marsepeintaart maken

Zelf je marsepeintaart maken

Super leuk en makkelijk om te doen, en een feest op zich op de tafel! Marsepein uitrollen. Een biscuit taart bekleden met een laagje dun uitgerolde marsepein is niet lastig. Er zijn diverse soorten marsepein te koop, in heel veel verschillende kleuren. Verder heb je een deegroller nodig om je stuk marsepein goed dun uit te kunnen rollen. Strooi wat poedersuiker op je aanrecht voordat je begint met rollen, en bestuif tijdens het uitrollen ook af en toe je plakje marsepein, zo voorkom je dat het aan je aanrecht of deegroller gaat plakken. Rol je marsepein niet te dun uit, dan gaat het scheuren en kun je de taart niet zo mooi afwerken. Te dik is ook niet goed, dan is de marsepein wel heel erg overheersend.

Taart afwerken

Smeer je biscuit taart rondom in met een beeje botercreme of jam, hierdoor kun je de marsepein er mooi omheen plakken. Als je de plak mooi dun hebt uitgerold til je hem voorzichtig op en drapeert het over de biscuit taart heen, voorzichtig met 2 handen erom heen vormen.Werk je taart af met wat eetbare decoraties. Je leest het zelf een marsepeintaart maken is een makkie!